2013. május 17., péntek

HA AZ ARCÁRA FAGY A MOSOLY

Hidegre érzékeny lehet a fog. Több dologra utalhat, ha hidegre nyilalló fájdalmat érez.



Lehet, hogy az érintett fog szuvas. Caries következtében a fogakon szövethiány alakul ki és megnyílnak a dentin tubulusok. A terápia természetesen valamilyen konzerváló fogászati ellátás. (például tömés, inlay stb)
Elképzelhető, hogy nyaki kopás miatt alakul ki ez a kellemetlen érzés. A rossz fogmosási technika, de legújabb kutatások szerint az éjszakai csikorgatás ( és / vagy bruxismus) is ide vezethet. Roppant kellemetlen nyilalló fájdalom jeges italokra, vagy savas kémhatású italokra, élelmiszerekre. Terápia különböző lehet. Mi a rendelőben fluor lakkokat és flour pakolást végzünk. Súlyos esetben sor kerülhet folyékony tömőanyaggal való filmszerű zárásra.
 Továbbá fognyaki érzékenységhez vezethet, ha fogágybetegségben szenved ( parodontitis). Ez a fog tartószerkezetének megbetegedése. A csont illetve az íny krónikus, vagy akut gyulladás miatt visszahúzódik, így a fog nyaka szabadon van. Speciális operáció és utógondozó technikával kismértékű ínyrecessió gondozható, gyógyítható.
  Ön is tehet érzékeny fogaiért.  Ápolja fogát és ínyét speciális fogkefével, és szájápolási technikával, termékekkel.
  Dentálhigénikusunk segítségére lehet esetleges rossz fogmosási technikájának kijavítására és egyéni instrukciókkal ellátja.
Mindenkinek kellemes fagyizást kívánunk!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése