2013. szeptember 21., szombat

EGYÜNK ÉDESSÉGET!! XILIT=NYÍRFACUKOR

Ki ne szeretné az édességet?! Nem csak a gyerekek lelkesednek az édességért! Együnk nyugodtan, de nem mindegy mit...
Most megdöntjük az eddigi elveket- tudományos alapon!


Hallott már a nyírfacukorról?
Ez az öt szénatomos vegyület, amely a természetben is előfordul (nyírfából nyerik, de a sárgaszilvában is előfordul), édes akár a répacukor, de a hatása a szervezetre korántsem olyan káros.

Édesítő szerekkel kapcsoltban már nem vagyunk olyan elnézőek, mint a 80-as években. Nem elég, ha édes az íze és nem cukor.. legyen egészségesebb minden téren, (semmilyen egészségkárosító hatása nem lehet) .. nos fogorvosként elárulhatom, nekünk még ez sem elég! A 70-es évektől kezdve kutatják a nyírfacukrot Finnországban. A xilit tartalmú édességek fogbarát minősítést szereztek. A xilit elfogyasztását követő 30 percben a száj pH-ja nem változik: a szájban lévő baktériumok nem tudják felhasználni, így fogszuvasodást előidéző savakat nem termelnek.
Interneten rendelhetünk kilós kiszerelésben (HACCP, ISO, GMO-FREE és Kosher minősítéssel) de  piacon szerepelnek xilit tartalmú rágógumik is különböző ízben. Sajnos ezek a termékek még drágák és kevésbé ismertek, de ha tehetünk az egészségünkért miért ne tennénk?!


Októbertől nálunk a rendelőben is kapható!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése